CUM SE FACE UN PLAN DE LUCRARE DE LICENTA

Una dintre cele mai importante parti in redactarea unei lucrari de licenta este crearea planului pe care se va lucra in continuare. Acesta va cuprinde titlul capitolelor si al sectiunilor acestora.

Va recomand sa nu va aruncati sa scrieti acest plan din propria imaginatie ci doar dupa ce consultati cateva surse bibliografice. Vedeti cam cate pagini au fost alocate in respectivele carti capitolelor ce vor fi tratate in lucrare si incercati sa va incadrati in numarul de pagini pe care doriti sa il aveti (de obicei minim 60 si maxim 100).

Primul capitol ar trebui sa fie unul introductiv in care veti explica importanta temei alese precum si localizarea atat la nivel temporal, spatial si conceptual a acesteia. De exemplu, in lucrarea cu titlul "Comisia Europeana", primul capitol ar putea include doua sectiuni, prima in care se va prezenta un scurt istoric la Uniunii Europene si a doua in care se vor prezenta notiuni precum "institutie europeana", "organ comunitar" etc.

Urmatoarele capitole vor cuprinde prezentarea propriu-zisa a temei alese. Este recomandabil ca titlurile alese sa fie atat explicite cat si sa evite o exprimare "poetica". De exemplu, in cadrul lucrarii model, am putea avea urmatoarele capitole: "Comisarii europeni", "Organizarea si functionarea Comisiei Europene", "Atributiile Comisiei Europene" si "Dezvoltari actuale si viitoare".

Ultimul capitol este cel concluziv. De obicei acesta este format doar din cateva pagini si va cuprinde o prezentare mult mai "personalizata" decat cea folosita in capitolele precedente. In functie de natura temei, este indicat a se prezenta viziunea proprie asupra temei in acest capitol, a se face propuneri cu privire la posibilele dezvoltari viitoare sau a se recapitula pe scurt informatiile din fiecare capitol anterior. De exemplu, in cadrul lucrarii model, s-ar putea face vorbire despre complexitatea si numarul mare al domeniilor in care este implicata Comisia, problema maririi numarului de comisari europeni in directa legatura cu aderarea de noi tari la Uniune, posibila crestere a competentelor Comisiei pentru a ajunge un adevarat guvern european etc.

Dupa ce ati realizat acest plan nu va apucati de lucru pe el inca. Trebuie sa il prezentati profesorului coordonator pentru ca acesta sa isi exprime opinia cu privire la el.

Iata si cateva exemple de planuri ale unor lucrari din anii trecuti:

NOPTI DE VAMA - DAN NITA

Nopti de Vama - Dan Nita

BUNA - VREI SA CITESTI CEVA ALTFEL ?

CEVA DESPRE NOPTI DE VAMA IN STUF SAU LA EXPIRAT SAU DESPRE CABANE DE MUNTE SI RAPA

CEVA DESPRE CLUB A - DESPRE MARIA SAU HAS - DESPRE SINGURATATE SI SPERANTA

CEVA DESPRE TINE

A SE VEDEA SI:
 
       

trafic ranking